Puro seçiminiz, yakışınız, kucakmeslekiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar baştan aşağı size özeldir. Ancak yine de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç radde var! 1- Puro Seçimi Ben bu kırmda günün her saatinde kucakmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz de keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrol Etme Baskı inşaatı Karayip purolarda kucakmeden önce nemliliğini yoklama buyurmak gerekir. Bu Toscanello kucakin uygulanan değil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı rutubet oranlarında kucakmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak azıcık da sınama üstılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken yaşamsal bir kaide var. Puro yalnızca fakat yalnızca kokusuz odle yakılır! Puro her zaman evet büfecir gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabil benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler kabil koku yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro kontak ve alaka lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde doğru. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken yalaz puroya düver ulaşım etmemelidir. Ateşin maviliği purodan azıcık uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her cihetı alya döndüğünde kızartma mesleklemini mirardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 merhale eğimle, aleve tam ulaşım etmeyecek şekilde tutun. Bu mesleklemi yaparken tüm ayak tabanığın müsavi yanması gerektiği kucakin puroyu aynı zamanda mazbut bir şekilde 360 merhale döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına saf alevli çakmalara gereğince azıcık daha uzakta tutmanızda fayda var. çünkü, bu minval çakmaklar çok kadirdür ve lüks doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma mesleklemi saf alevli çakmaklarla, azıcık zaman alabilir. Bu süre size hengâm kaybı kabil gözükebilir fakat puro çıdam ve mesai lüzum. 5- İyi Yandığını Kontrol Etme Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı yoklama edelim. Puroyu kızartma meslekleminden sonrasında hilaf çevirip suratünüze azıcık yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya sıkıntısızçe ambiyans üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm kadem kıpkırmızı ise yakma mesleklemini mirarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her cihetı tam yanmamışsa, kısaca tüm kadem kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu ağızınıza götürün. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek çalma veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki küçük soluk daha çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış bölüm da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Hoppaçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, bundan sonra puronuz kucakime müheyya. Pekâlâ evet siz müheyya mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkara çıkara kucakilmeli. Alacağınız her soluk arasında en azından 40 saniye aramak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kabil kucakmeye çkızılışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı kucakimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da sadece hissedersiniz. İlk başlarda, yalnızca birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı kucakmeye devam ederseniz, puro o derece acılaşır ki hiç kucakilemeyecek duruma gelebilir. Küçük bir uyarı: Puro, sigara kabil ciğere çekilmez. Duman sıkıntısızçe ağıza doldurulur ve kâm alıcıların dumanla tembihlmasına cevaz verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartvizitın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha az kontak gösterdiğinizin bir meslekaretidir. Sönen puronun küllerini yakinen temizleyin. Bunun kucakin kürdan kabil bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri yakinen temizlediğinizden emin olduktan sonrasında puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim kucaktiğim Toscanello kucakin baştan yakma sıkıntı örgütleme etmez. Ancak eloğlu inşaatı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda kederlilik hissedeceğinizi açıklamak isterim.

şayet puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl hatta daha uzun bir süre bile saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabil puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve mutlaka şense olan 2 kaideı medlulız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın zeminın suhunet değerıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız zemin sıcaklığının 16 ila 18 merhale arasında evetğundan emin olmanız gerekiyor. Aşiyan ortamında bu sıcaklığı yakalamanız oldukça zordur. Bu yüzden zemin sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza gerek yoktur. Ama lacerem şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama zeminını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda hiçbir sıkıntı ile karşıtlaşmazsınız. Muhafaza zeminı sıcaklığında hamur sıkıntı zeminın antipatik değil lüks har olmasıdır. Çünkü saklama zeminı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile karşıtlaşabilirsiniz. İkinci önemli kaide ise saklama zeminının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet lüks kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Zahir rutubet saklama zeminı sıcaklığına gereğince trampa gösterecektir ve bu yüzden de saklama zeminı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro saklama kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yasak ise rastgele bir ambiyans geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta ambiyans geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama zeminının ambiyans geçirmemesi ve buna bağlamlı olarak da kutu kucakindeki rutubet ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak kucakin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı sağlamlayacak mutlaka ambiyans geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En yeğin humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları mutlaka ambiyans geçirmedikleri kucakin gayrı rakiplerine kocaman ayırt atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir