Puro seçiminiz, yakışınız, kucakişiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar silme size özeldir. Ancak yeniden bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç bekçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazımda günün her saatinde kucakmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize nazaran, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetçi Ika Yabancı inşaatı Karayip purolarda kucakmeden önce nemliliğini yoklama kılmak gerekir. Bu Toscanello kucakin meri bileğil. Toscanello severler damak zevklerine nazaran farklı nem oranlarında kucakmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak azıcık da tecrübe semtılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi müstelzim yaşamsal bir nizam var. Puro yalnızca lakin yalnızca kokusuz nârle yakılır! Puro her mevsim ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler gibi buke yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro dikkat ve ilgi lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde andıran. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken yalım puroya dikme dokunma etmemelidir. Ateşin maviliği purodan azıcık uzak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yöreı kırmızıya döndüğünde kızartma işlemini kafaardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 rütbe eğimle, aleve tam dokunma etmeyecek şekilde tutun. Bu işlemi yaparken tüm ayak tabanığın bedel yanması gerektiği kucakin puroyu aynı zamanda düzgün bir şekilde 360 rütbe döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna saf alevli çakmalara nazaran azıcık elan uzakta tutmanızda yarar var. çünkü, bu vadi çakmaklar çok güçlüdür ve zait andıran tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma işlemi saf alevli çakmaklarla, azıcık mevsim alabilir. Bu süre size aralık kaybı gibi odaükebilir lakin puro götürüm ve çalışma lüzum. 5- İyi Yandığını Denetçi Ika Şimdi puroyu nite yaktığınımızı yoklama edelim. Puroyu kızartma işleminden sonrasında elverişsiz çevirip suretünüze azıcık yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya rahatçe durum üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm göl ayağı kıpkırmızı ise yakma işlemini kafaarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her yöreı tam yanmamışsa, yani tüm göl ayağı kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu dudakınıza gdolayın. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek çalma yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki ıvır zıvır dem elan çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış kesim da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Kolayçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz kucakime anık. Pekâlâ ya siz anık mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıuğursuz çıuğursuz kucakilmeli. Alacağınız her dem ortada en azcaından 40 saniye ümit etmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara gibi kucakmeye çdüzenışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı kucakimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hoppadak hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı kucakmeye devam ederseniz, puro o kadar üzücülaşır ki hiç kucakilemeyecek duruma gelebilir. Bayağı bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Yaman rahatçe ağıza doldurulur ve lezzet almaçların dumanla ihtarlmasına icazet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan azca dikkat gösterdiğinizin bir işaretidir. Sönen puronun küllerini enikonu temizleyin. Bunun kucakin kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri enikonu temizlediğinizden güvenli olduktan sonrasında puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim kucaktiğim Toscanello kucakin yeni baştan yakma iş oluşum etmez. Ancak sahiplik inşaatı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda kederlilik hissedeceğinizi göstermek isterim.

Eğer puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl ayrıca elan uzun bir süre bile saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve kesin şarka olan 2 nizamı manaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın ortamın sıcaklık dereceıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız ortam sıcaklığının 16 ila 18 rütbe ortada evetğundan güvenli olmanız gerekiyor. Mekân ortamında bu sıcaklığı yakalamanız berenarı zordur. Bu yüzden ortam sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lüzumlu yoktur. Lakin lacerem şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama ortamını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda hiçbir iş ile katlaşmazsınız. Saklama ortamı sıcaklığında hamur iş ortamın ilgisiz bileğil zait har olmasıdır. Çünkü saklama ortamı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile katlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise saklama ortamının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet zait kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Nasıl nem saklama ortamı sıcaklığına nazaran takas gösterecektir ve bu yüzden bile saklama ortamı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro saklama kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde yasak ise herhangi bir durum geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca durum geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama ortamının durum geçirmemesi ve buna bağlamlı olarak da kutu kucakindeki nem ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak kucakin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı esenlayacak kesin durum geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En oflaz humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları kesin durum geçirmedikleri kucakin başka rakiplerine büyük başkalık atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.