Puro seçiminiz, yakışınız, bâtınsoruniniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar büsbütün size özeldir. Fakat yine bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç benek var! 1- Puro Seçimi Ben bu makalemda hasetn her saatinde bâtınmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz bile keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Muayene Etme Oba konstrüksiyonı Karayip purolarda bâtınmeden önce nemliliğini kontrolör geçirmek gerekir. Bu Toscanello bâtınin geçerli bileğil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı gönen oranlarında bâtınmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak biraz da sınama katılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi müstelzim yaşamsal bir şart şurt var. Puro sadece yalnız sadece kokusuz ateşle yakılır! Puro her hengâm evet bütan gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabilinden benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler kabilinden işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro rağbet ve ilgi lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde yaklaşan. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken sıcaklık puroya sütun değinti etmemelidir. Coşkun maviliği purodan biraz uzak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her semtı kırmızıya döndüğünde kızartma sorunlemini mebdeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 kerte eğimle, aleve tam değinti etmeyecek şekilde tutun. Bu sorunlemi yaparken tüm ayak tabanığın tay yanması gerektiği bâtınin puroyu aynı zamanda derneşik bir şekilde 360 kerte döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna tabii alevli çakmalara gereğince biraz daha uzakta tutmanızda kâr var. çünkü, bu janr çakmaklar çok iktidarlıdür ve lüks yaklaşan tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma sorunlemi tabii alevli çakmaklarla, biraz hengâm alabilir. Bu müddet size hengâm kaybı kabilinden gözükebilir yalnız puro çıdam ve iş lüzum. 5- İyi Yandığını Muayene Etme Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı kontrolör edelim. Puroyu kızartma sorunleminden sonrasında elverişsiz çevirip tarafünüze biraz yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hafifçe esir üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm fut kıpkırmızı ise yakma sorunlemini mebdearı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her semtı tam yanmamışsa, doğrusu tüm fut kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu dudakınıza gdolayın. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü küçümencik nefes daha çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış kol da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yeğniçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz bâtınime hazır. Evet evet siz hazır mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıiftira çıiftira bâtınilmeli. Alacağınız her nefes beyninde en azcaından 40 saniye muhafaza etmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kabilinden bâtınmeye çalışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı bâtınimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hemen hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı bâtınmeye devam ederseniz, puro o kadar acılaşır ki hiç bâtınilemeyecek duruma gelebilir. Küçümencik bir uyarı: Puro, sigara kabilinden ciğere çekilmez. Tütün hafifçe ağıza doldurulur ve tat alıcıların dumanla ihtarlmasına destur verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca rağbet gösterdiğinizin bir sorunaretidir. Sönen puronun küllerini pir temizleyin. Bunun bâtınin kürdan kabilinden bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri pir temizlediğinizden güvenli olduktan sonrasında puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim bâtıntiğim Toscanello bâtınin yeniden yakma iş örgütleme etmez. Fakat yönetim konstrüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda kederlilik hissedeceğinizi kesmek isterim.

Eğer puro kaliteli bir puro ise 15 sene ayrıca daha uzun bir müddet bile saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabilinden puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve kesinkes şgeri olan 2 şart şurtı mealız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın kucakın hararet dereceıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız kucak sıcaklığının 16 ila 18 kerte beyninde olduğundan güvenli olmanız gerekiyor. Hane içinde bu sıcaklığı yakalamanız bayağı zordur. Bu yüzden kucak sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lüzumlu yoktur. Lakin zahir şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama kucakını yaratmanız ülkü olandır. Çünkü bu durumda hiçbir iş ile alınlaşmazsınız. Saklama kucakı sıcaklığında nesep iş kucakın dargın bileğil lüks hamam olmasıdır. Çünkü saklama kucakı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile alınlaşabilirsiniz. İkinci önemli şart şurt ise saklama kucakının nemidir. Bağıl nemin ülkü aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet lüks kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Nasıl gönen saklama kucakı sıcaklığına gereğince değişim gösterecektir ve bu yüzden bile saklama kucakı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülkü olarak puro saklama kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde yok ise rastgele bir esir geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca esir geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama kucakının esir geçirmemesi ve buna bentlı olarak da kutu bâtınindeki gönen ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak bâtınin anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı sağlamlayacak kesinkes esir geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En hayırlı humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları kesinkes esir geçirmedikleri bâtınin sair rakiplerine yüce üstelik atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir